Undefined

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Ελλαδιστάν

harlequin carnival-joan miro
Αυτή είναι η Ελλάδα του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη? 
Ή μήπως η Ελλάδα του φόβου και της φυλακής? Αυτή είναι η Ελλάδα του Βάρναλη και του Σολωμού? Ή μήπως η Ελλάδα της παρακμής και της άσοφης κουλτούρας? Αυτή είναι η Ελλάδα του Θεοδωράκη και της Βέμπο? 
Ή μήπως είναι η Ελλάδα της ανοχής και της προδοσίας? Αυτή είναι η Ελλάδα του Ομήρου και του Σωκράτη? Ή μήπως η Ελλάδα των μυριάδων δοκησίσοφων? Αυτή είναι η Ελλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου? 
Ή μήπως η Ελλάδα των εγκλωβισμένων ανδρείκελων? Αυτή είναι η Ελλάδα των Γραικών? Ή μήπως η Ελλάδα των Γραικύλων? Αυτή είναι η Ελλάδα της Δημοκρατίας? Ή μήπως είναι η Ελλάδα των πλιατσικολόγων? Αυτή είναι η Ελλάδα της πίστης, του θάρρους και της επανάστασης? Ή μήπως η Ελλάδα των σκυφτών υποταγμένων κεφαλιών? 
Αυτή είναι η Ελλάδα του φωτός και της συλλογικής σοφίας? Ή μήπως η Ελλάδα των παραδόπιστων και μισαλλόδοξων τσιφλικάδων? 
Στοιχηματίζω πως οι εκφάνσεις σας σε τούτα τα ερωτήματα θα συμπίπτουν. 
Για τούτη την ανήκεστο βλάβη του πολιτικού μας συστήματος,δεν ευθύνομαι εγώ,μήτε εσύ. Για τούτη την απορία που κατατρώει το νού, την απορία της οριστικοποιημένης ταυτότητας του έθνους σου και του έθνους μου,πάλι δε φταίω εγώ, αλλά ούτε κι εσύ. Φόρτωσαν στη ράχη μας τα δικά τους αμαρτήματα. Οδηγηθήκαμε ακούσια εις την κάρωση των συναισθημάτων μας και των ιδεών μας και τώρα πια δεν ξέρουμε αν πρέπει να νιώσουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες ή αν πρέπει να ντραπούμε γι'αυτό! Κι απλώς προχωράμε απελπισμένοι, αναμένοντας μια ελπιδοφόρα μαρμαρυγή σε τούτο το σκοτάδι,αλλά εκείνη δε φαίνεται να ζυγώνει..
                                                                                             μαριάννα.
Ημερομηνία Δημιουργίας: 12/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου